Hardanger 2015

Hardanger – tradisjon tro!

Sørfjorden, Hardanger

Etter fjorårets tur til Hardanger ble vi i reiseklubben enige om at dette måtte bli en tradisjon. I 2014 hadde vi ei solrik helg i slutten i mai med grilling og tur til Raunsdalen i fantastisk solskinn. Isen hadde ikke helt sluppet taket og noe snø lå igjen. 2- 3 ørret bet på.

Fredag og ankomst 2015

Fredagen tok Roy og Åge avgårde rundt kl 14 i til dels fint vær. Det ble pitstop ved Langfoss for å ta bilder av fossen og også noen selfies. Ved ankomst Odda ble det handel på Coopen. Åge hadde allerede tatt ansvar for innkjøp av krabbe, sjøkreps, reker, kongekrabbe og hvitvin som stod på middagsmenyen for kvelden. Ole Erik, Stig og Roar ankom utpå ettermiddagen, og kokkeleringen startet. Det ble et fortreffelig måltid og kvelden ble avsluttet rundt midnatt etter smaking diverse Whiskey og Rom.

Sjømat på menyen

Lørdag og tur til Raunsdalen

Samlet i Raunsdalen

Morgenfugler som vi er tørnet de fleste av oss ut av sengen rundt kl 09. Så snart alle var kommet seg opp snurret Roar igang omelett og bacon som ble servert med laks. Niste ble smurt og vi pakket oss avgårde opp mot gården Aase. Vi parkerte og startet turen derfra rundt kl 11. Etter halvannen time var vi fremme i naturskjønne Raunsdalen som ligger i foten av Folgefonna og i Folgefonna Nasjonalpark. Selv med litt småregn i luften var vi klare for å prøve fiskelykken. Roar fikk napp på andre kast og en fin ørret ble dratt opp. Stangen ble for ordens skyld lånt ut av Ole Erik. Vi andre hadde noen få napp i ny og ne, men det tok noen timer før det beit igjen. Roy er en erfaren fisker, så det var ikke noen stor overraskelse da han ble nestemann. Ørretene ble lagt ved siden av hverandre for å kontrollmåle størrelsen. Roy sin så ut som den var et par cm lenger, men det var helt til Roar rettet og strakk litt på den krumrygge ørreten sin. Etter nok en måling ble det konkludert med at de var like store. Roar og Åge fyrte opp et bål for grilling av fangsten. Omtrent i det øyeblikket det var god fyr rykket det i stanga til Stig, og enda en ørret ble dratt i land. De tre ørretene ble drysset med salt og pepper før de ble lagt på en steinhelle over bålet. Det ble en fortreffelig lunsj med nistepakke og nygrillet ørret.

Grilling av ørret