Sommerferie 2013 til Italia, Toscana og Caiano Vingård

I august satte jeg meg på flyet sammen med kånå, Ryanair fra Haugesund til Pisa, avreise fra Helganes fredag 09.08 kl 14:00 med ankomst Pisa kl 16:45, hentet luggagen og så bar det med shuttle bus til Avis sin skranke for utdeling av leiebil, vi fikk tildelt en VW Golf convertible og det var vi meget godt fornøyd med. Så var det bare å sette av gårde mot Caiano sin Vingård i nærheten av Curina i Cianti området..

Vel fremme på gården var det bare å pakke ut og installere seg, så bar det ut på «byen» til Castelnuovo Berardenga ca 20 minutt øst for Siena.

Fant oss en spiseplass og bestilte noe vi ikke viste hva var og det tror eg var årsaken til at jeg måtte holde meg i nærheten av vingården et par dager..

De første dagene tilbrakte vi for det meste ved poolen på gården…

Bassenget

Tirsdag formiddag legger vi turen til Firenze (Florence) via Greve In Chianti på SR222 som er «bondeveien» mellom vingården og Firenze , som har en utmerket slakter og hvor du finner de flotteste prosciutto’s og oster av ymse slag samt en del lokal produsert vin som du forøvrig også kan smake på.

Slakteren i Greve in Chianti

Greve

Turen fra vingården tar ca 2,5 timer om du kjører denne veien, noe kortere om du tar 2 feltsveien… I Firenze bodde vi på Hotel Torre Guelfa Palazzio Acciaiuoli et gammelt bygg fra 1200 tallet med et av byens høye tårn en kunne gå opp i og beskue byen fra oven..

Firenze

 

I Firenze trenger du mye tid om du skal få med deg alt, vi valgte den enkle varianten da vi bare skulle være der til neste dag. Vi vandret rundt, satte oss ned på en uterestaurant, og innåndet luften og stemningen, samt et godt gladd med noe å drikke og en liten matbit, det er ikke langt mellom disse stedene i gatene i Firenze 🙂 På  kvelden spiste vi rett og slett pizza og etter det fant vi et utested med levende kjent og kjør musikk og litt i glasset..

 

 

Legg igjen en kommentar